Cuba op een keerpunt?

PRAATCAFE VAN DE VRIENDEN VAN CUBA

woensdag 5 september 19u30

Multatuli, Lange Vlierstraat 9, Antwerpen*

Tot 22 uur, maar nakaarten mag!


Reisverslag en debat met René De Preter

Cuba, 59 jaar na het begin van de revolutie geleid door Fidel Castro en zijn medestanders. Veel pioniers van destijds zijn overleden. Raúl Castro is nog actief maar sinds dit jaar geen president meer.

Wat is er van het land geworden? Gaat het een nieuwe toekomst tegemoet? Wat zijn de uitdagingen? Staat Cuba op een keerpunt?

Een groep reislustigen uit Antwerpen stapte begin dit jaar vol verwachting op het vliegtuig met bestemming Cuba. In een bus van Chinese makelij en met een Cubaanse gids toerden ze vervolgens door het hele land via drie bergketens en een hele reeks steden. Bezoeken aan meerdere projecten en ontmoetingen met lokale mensen waren erg leerrijk. Ogen en oren ge­opend. Veel te verwerken.

René De Preter, sinds vele jaren actief bij de Vrienden van Cuba, brengt verslag uit van de reis en geeft de aanzet voor een debat.

Iedereen hartelijk welkom!

Een afdrukbare aankondiging voor verspreiding aan vrienden, kennissen, familie, … kan je ook hier downloaden.

* De Lange Vlierstraat is een zijstraat van de Nationalestraat, op 5 min. te voet van de Groenplaats. Haltes Tropisch Instituut of St-Andries van tram 4 en bussen 22 en 180, 181, 182 zijn nog dichterbij. Parkeren in de straten betalend tot 22u.