Tentoonstellingen Geladis Pérez Martinez

“Tabués”(Taboes)

De tweede tentoonstelling van Geladis Pérez Martinez loopt van vr 2 mrt 2018 tot do 29 mrt 2018 in het Cultureel ontmoetingscentrum Stadsmagazijn,Keistraat 5-7,2000 Antwerpen.

Vernissage: vrijdag, 02/03/2018 te 20 u.
Bezichtigen :
dinsdag tot vrijdag: 12 – 23 uur en zaterdag: 12 – 18 uur

“Mijn geschiedenis tussen penselen”

De

De Cubaanse schilderes Geladis Pérez Martinez stelt tentoon.
Uit de folder : “in haar werk staat de zoektocht naar innerlijke rust centraal en zij  wordt in haar werk heel persoonlijk. Haar verlangen naar een vreedzaam bestaan staat in schril contrast met de pijnen en angsten, die de artieste tijdens haar leven moest doorstaan. Het schilderen was vaak een pijnlijke bevalling, maar hielp haar tegelijk zich van een aantal nare herinneringen te ontdoen.”
Nog te bekijken:
Wo 21 feb 19u30-22u
Za 24 feb 14u-18u
Zo 25 feb 14u-18u
Wo 28 feb 19u30-22u
Gratis inkom

Foto’s met dank aan Wilfried Peersman

Geladis Pérez Martinez is geboren in Bayamo in Cuba.  Met haar aangeboren talent voor beeldende kunst won ze op 10-jarige leeftijd al een eerste prijs in een tekencompetitie.  Als volwassene ging ze aan de slag als tekenaar bij een Militaire Eenheid. Daar creëerde ze haar eerste belangrijke kunstwerk “The Lake of the Indians”. Dit schilderij was de ultieme uitdrukking van haar grote passie voor kleuren en de verborgen magie die erin schuilt.

In 2006 nam haar leven een radicale wending: ze trouwde met een Belgische man en verliet haar land, haar studie anatomie, haar familie en vrienden om een totaal onbekend leven te starten. Maanden later kreeg ze berouw, maar het was te laat. Ze nam toevlucht in haar kunst, waardoor er binnenin een herboren vrouw ontkiemde.  Door te schilderen ontdekte ze zichzelf en haar drijfveren: een nieuwe kracht openbaart zich op het doek.

De werken van Geladi zijn tentoongesteld in België, Zwitserland, Nederland, Duitsland, Spanje en Portugal. In Cuba l een expo van haar collecties “Destino” en “Tabués”, rond moederschap en geweld tegen vrouwen.

Opening van de tentoonstelling: vrijdag, 16 feb. 19u.30

Galerij Tracé Cultuurstation
Veltwijcklaan 222,
2180 Ekeren
https://www.facebook.com/geladis.perez